— Delphine Bedel

Show: Playtime @ Gargo, Almere

29 augustus- zondag 3 oktober 2004
Cargo, Almere

De Franse beeldend kunstenaar Delphine Bedel woont en werkt sinds 1997 in Amsterdam. Zij richt zich in haar werk op de vaak duizelingwekkende dynamiek van het huidige leven, meestal in relatie tot de stad en de amusementscultuur.

Bedel laat in haar video’s en sociale sculpturen zien, hoe door commercie en  marketing onze steden steeds meer veranderen in pretparken, waarin alle activiteit bij voorbaat door de planners is vastgelegd. Bedel onderzoekt deze aan de mensen gedicteerde ruimte en tast deze onder meer met haar camera af om er nog maar iets waarachtigs en persoonlijks in te ervaren.

Met drie nieuwe werken laat de kunstenaar zo’n zoektocht in Cargo zien. Er is een panoramisch videowerk van Nagele in de Noord-Oostpolder. Dit is het eerste ‘modeldorp’ in Nederland, waarin door grote architecten en stedenbouwkundigen alles tot op de vierkante centimeter van te voren is bedacht en ook daadwerkelijk uitgevoerd. Haar tweede video staat in schril contrast met de rationaliteit, die je in Nagele ervaart; hierin namelijk is nog wel ruimte voor een persoonlijke en intieme ervaring tussen mensen.

Een derde werk omvat twee neonteksten die met Play en No Man’s land Bedels artistieke credo bondig weergeven: kantelend op de grens van spel en anonimiteit.

Cargo bevindt zich op De Realiteit, een enclave van bijzondere architectuur in Almere.

Cargo
De Realiteit 23, NL-1316 TA Almere. t: 06-53927303
vrijdag-zaterdag-zondag 13.30-17.30 uur en op afspraak
Opening zondag 29 augustus om 16.00 uur door Philippe Hardy, directeur Maison Descartes in Amsterdam.

Nina Folkersma schreef een begeleidende tekst over het werk van Delphine Bedel. Cargo is een initiatief van Lia Gieling.

Play videoInstallation viewsPhotos of Nagele