— Delphine Bedel

Lecture: 93 Hollandse Pracht

4 Nov 2007 14.30, Architecturecafé
RAP Architectuurcentrum, Leiden

Tussenruimte?Paul Gerretsen en Philippe Terrier-Hermann
Op zondag 4 november 2007 wordt om 14.30 uur een Architectuurcafé georganiseerd rond het thema van de lopende tentoonstelling ‘Tussenruimte?’. Ateliermeester Paul Gerretsen geeft een toelichting op de tentoonstelling en fotograaf Philippe Terrier-Hermann organiseert een debat naar aanleiding van zijn boek ’93 Hollandse Pracht’.

Deelnemers aan het gesprek zijn:
Wilfried Lentz, directeur SKOR
Rebecca Sakoun, beeldend kunstenaar
Delphine Bedel, beeldend kunstenaar
Paul Gerretsen, Atelier Zuidvleugel

Steden uit het zuidelijk gedeelte van de Randstad zijn gedurende de afgelopen eeuwen steeds meer naar elkaar toe gegroeid, waardoor het begrip Randstad steeds meer een realiteit lijkt te worden, of toch niet?

Deze vraag is onderwerp van de tentoonstelling ‘Tussenruimte?‘ die het RAP in nauwe samenwerking met het Bureau Zuidvleugel heeft georganiseerd. Herinrichting van de Zuidvleugel, het zuidelijk deel van de Randstad, was onderwerp van onderzoek voor het bureau. Dit onderzoek is per 1 november aanstaande voltooid. Paul Gerretsen, ateliermeester van Atelier Zuidvleugel, doet verslag.

In datzelfde kader kregen kunstenaars opdracht om geïnspireerd door het Hollandse landschap een tentoonstelling in te richten in het Scheltemacomplex. Een van de kunstenaars, de franse fotograaf Philippe Terrier-Hermann zal zondagmiddag te gast zijn. Hij interviewde gebruikers van de Zuidvleugel en fotografeerde hun favoriete plek. In zijn boek 93 Hollandse Pracht doet hij hiervan verslag. Enkelen van de geïnterviewden zullen aanwezig zijn en deelnemen aan een rondetafelgesprek met de fotograaf en de ateliermeester over het Hollandse landschap en de verschillende visies die hierover bestaan.

RAP Architectuurcentrum
Nieuwstraat 33, NL-2312 KA Leiden. T +31 71 5137525
RAP Architectuurcentrum

Hollandse Pracht