— Delphine Bedel

Teaching: DOGtime @ Rietveld Academie

Programma 2006-2007.  Basis Communicatie / New media
Rietveld Academie, Amsterdam

DOGtime is een vijf jaar durende avondopleiding in Beeldende Kunst en Interaction Design-Instabiele Media. Het DOGtime-programma vindt plaats in de Gerrit Rietveld Academie te Amsterdam en biedt alle faciliteiten en expertise van de voltijdopleiding.

DOGtime werd in 2003 op verzoek van het college van bestuur Gerrit Rietveld Academie door beeldend kunstenaar en docent Manel Esparbé i Gasca ontwikkeld en samengesteld. DOGtime bestaat uit een heterogeen team van kunstenaars, vormgevers, culturele ondernemers en theoretici, die geselecteerd zijn om een intensief en veeleisend curriculum te leveren. De brug tussen theorie en praktijk vormt de basis van het curriculum van het DOGtime studieprogramma. Het programma omvat uiteenlopende meningen, ideëen en, denkmethodes en verschilende manieren van werken en presenteren. Dit gebeurt door middel van theoretische en praktische opdrachten, individueel of in samenwerkingsverbanden. Het DOGtime-programma functioneert als een gestructureerd fundament voor de toekomstige praktijk in de beeldende kunst of interaction design/instabiele media.