— Delphine Bedel

Show: Nederland 1 @ GoudaMuseum

04.03 -05.06.2006
Nederland 1, Museum Gouda Catharina Gasthuis, Gouda
Samengesteld door Tiong Ang en Ranti Tjan

De afgelopen jaren worden wij, Tiong Ang en Ranti Tjan, op straat regelmatig in het engels aangesproken. We zijn weliswaar Chinezen uit Indonesie, ons Hollands is echter opperbest. Nu de wat verwarrende periode van de betiteling van migranten, voormalige rijksgenoten, medelanders, gastarbeiders en nieuwkomers eind jaren negentig is afgesloten, kunnen we concluderen dat Nederland heeft gekozen voor duidelijkheid: er zijn allochtonen en autochtonen. Eindelijk heeft de apartheid ook onze grenzen bereikt!

We zijn beiden in de kunst terecht gekomen, Tiong als beeldend kunstenaar, Ranti als museumbeambte. Samen organiseren we een project over Nederland, niet typisch Nederland, maar ons Nederland. Onderdeel van het project zal een tentoonstelling zijn, die vanaf 4 maart 2006 in Gouda te zien is, in museumgoudA. De (voor-) bereiding van de tentoonstelling start met de correspondentie in deze weblog.

Delphine Bedel, Castro / Olafsson, Charlie Citron, Sebastian Diaz Morales, Marieke van Diemen, Yvonne Dröge Wendel, Marlene Dumas, Fendry Ekel, Ni Haifeng, Arnoud Holleman, Shunji Hori, Fow Pyng Hu, Remy Jungerman, Job Koelewijn, W.J.M. Kok, Jan Koster, Moshekwa Langa, Birthe Leemeijer, Erik van Lieshout, Annaleen Louwes, Monali Meher, Ronald Ophuis, Renée Ridgway, Jan Rothuizen, Diana Scherer, Johannes Schwartz, Naro Snackey, Peter Struycken, JCJ Vanderheyden, Roy Villevoye, Voerman / Vermeulen, Frits Weeda, Erik Weeda, Luuk Wilmerin.